Monday, February 28, 2011

38 week...

Alahaiii...
Dari minggu ke minggu sepanjang preggy ibu menghitung hari jer ni...
Masuk minggu ni dah 38 week baby inside ngan ibuu..


 tak lama dah kan sayang nak kuar main ngan ibu,kakak dan babah..Nebes tunggu tanda-tanda baby nak kuar sebenarnya ni..

Kawan-kawan ibu yang sama-sama mengandung dan due sekali dah pun selamat melahirkan, awalnya diaorang bersalin.. bila dengar khabar diaorang mesej dan fb, rasa syioknyaaa depa dah selamat ibu dan baby kan..ibu bila ekk? ikut tarikh scan baby nak kuaq 15/3..sabar jelah menanti baby...
Ibu dok nebes fikir mcm ner lah tanda dan sakit kali ni..apapun yang mendatang ibu akan tetap kuat hadapinya..demi baby inside tersayang.. 
Semalam ibu ada check up di klinik desa, sekarang dah jadi mingguan ibu kena g check up posisi baby.. Nurse tu kata baby dah kembali kepala di bawah tapi dia tak sure sebab ada ruang kosong mcm banyak lagi di bawah ni.. dia kata baby tak betoi-betoi sendat inside.. syiokla baby ada taman leh dok meronda kat inside yer..so apa yang ibu harap kan baby terus kekal kan posisi kepala baby di bawah seperti baby inside 38 week yer sayang, ibu nak bersalin normal..sakit normal mcm ner pun ibu boleh tahan.. kalau terpaksa cezer ibu redha jelah janji anak ibu lahir sihat dan selamat..dah lama hmm 4 tahun dah ibu tak pegang, peluk cium baby newborn.. ibu rindu sesangat, rasa tak sabar-sabar dah ni nak tengok wajah baby inside yang selalu dok kacau tido malam ibu.. nak cubit kaki tangan dia yang selalu usik cuit ibu kan..eeeee gerrramnyaaa ibu kat dia...
Kakak, ibu nampak macam sedikit jelous bila ibu cakap manja-manja ngan baby inside..then dia  merajuk minta pujuk..may be dia tak nampak baby lagi kan..nanti dia nampak baby tergolek depan dia confirm dia pun geramm nak cayang-cayang baby..ibu dah niat kalau boleh ibu nak bg baby fully breastfeed jer kali ni..tak mau jadi macam kakak kejap jer, itu pun sebab ibu terpaksa tinggal kakak ngan pengasuh yang tak mau handle susu ibu.. kesian kakak kan.. harap-harap baby kali ni ibu dapat pengasuh yang boleh handle susu ibu sepenuhnya kan..Insyaallah ada rezeki untuk adik nanti...
Apa yang ibu harapkan semoga baby inside lahir dengan sihat,selamat dan sempurna buat ibu, babah dan kakak..lagi 2 minggu jer kan.. tak lama dah..sabar menanti dirimu baby inside ibuu tersayang...



3 ulasan anda:

mamaqaireen said...

nak dekat keluar dh tu..sy dulu qaireen keluar 39w 4d..time tu baba qaireen tak de tau..dia kena gi kursus!!sedih!!mama dah gi hospital baru baba sampai.

DiDie RedWan said...

nebes jugak la dilla walaupun dah pengalaman 2 kali bersalin ni.. kali ni rasa cemas jer bukan apa may be baru setahun Arwah disana.. risau tetap ada..Terima kasih dilla..... ^-^ insyaallah harap dipermudahkan segalanya jer ni...

Aku insan biasa said...

syioknya, tak lama dah ler tu nak dapat baby balik ekk??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink