Monday, February 7, 2011

cezer or normal???

Isnin>> on Monday Bluess...

Daku sangat rasa bohsan pada ari isnin dan rasa sangat happy pada hari jumaat..teruk toi la otak ni dok pk nak CUTIII n  dok hitung ari jer ni nak cutii 90 hari yang panjang, ari ni pulak rasa sakit pinggang n sakit perut cirit birit gara-gara makan limau cina banyak semalam lagi ler rasa malas ni..gagah jugak mai kerja dok umah lagi rasa masa itu lambat coz hubby kerja pagi, Wisya sekolah...
Ari ni sambil-sambil dok karang Laporan Penyeliaan Pelatih n update fail pelatih CSO yang akan di audit pihak kl, sempat lagik  berblogwalking hunting  kisah preggy mom yang rajin dok update blog about preggy ..syiok jugak baca pengalaman masing-masing about pregnancy n bersalin, sakit orang bersalin semuanya tak sama ler. Ada yang mcm seksanya..ada yang rasa mudahnya... Aku pun kena ready jugak nak rasa sakit yang mcm ner lak nanti bila tiba ari dan masanya..Adoiii mahu tak mau kena hadapi jugak kan.. tak kan nak simpan jer... Ari ni click pak google research cari topik Cezer pulak.. Sakit bersalin Normal dah sedia tahu sebab dah 2 kali dah rasa.. Entah naper terdetik pk about cezer bila semalam chat fb ngan Fiza yang dah selamat bersalin cezer, dia due bulan 2 tapi dia sengaja pilih cezer pada 20 Jan baru2 ni sebab tak larat dah menunggu hari dan nak cepat-cepat cuti katanya.. Ada pulak gitu ekk?? hmm ari ni sambil-sambil ngan pak google blogwalking about cezer ler pulak..hmm memang la kejap jer tempoh bersalin tu tapi dari segi penjagaan perlu dititik beratkan la..kena jaga betoi-betoi tempat cezer tu.. hishh ngerrii kalau pk-pk kan sakitnya after ubat bius abis..

cezer
vs
normal
Bagi ku better ku hadapi sakit bersalin normal lagi sebab 
senang nak bergerak bangun n pangku baby serta  boleh kuruskan badan..boleh bertungku, pakai korset ke bengkung..kalau cezer mau boyot perut jugakla sebab tak leh bertungku n pelbagai.. ramai gak kawan-kawan yang kena cezer ada yang kata ok, ok ler n ada yang kata ko tu nasib aaa, nasib masing-masing ler kan.. hmm for me lebih prefer nak bersalin normal la, sakit mcm ner pun bila baby dah kuar hilang sakit dah.. tapi ada sedikit rasa risau jugak sebab selalu jumpa doktor pakar dia kata may be aku akan bersalin  awal bila baby dah matang n takkan tunggu sampai masuk 39 minggu, maknanya macam kena induce jugak ni. Pengalaman lalu wisyah terlebih due week ke 40 n lebih 3 hari.. Mcm Raqib lak tak sampai ler 37 week ajer... Last check up posisi baby ok dah, kepala duduk lorong bawah dah.. tapi semalam bila baby aktif dengar lagu ibu pasang  rasa macam posisi baby duduk melintang jer ni..risau la pulak..ari ni pun sama jer rasa, mungkin perasaan ku jer kot, harap-harap ler..
10 /2/2011 ni kena follow up lagi kat Pakar 1  harap baby kembali ke posisi asal yer sayang ibuu...baby nak masuk 35 week dah minggu ni.. tak lama dah kan sayang nak jumpa ibu, kakak dan babah..Baby inside kena kuat tau.. 
Ibu sayang anak-anak ibu...





2 ulasan anda:

MRS. EZZAD said...

pah pun rsa x sbar dh ni kak nk tgk baby..:)..

DiDie RedWan said...

he he sabar yer dik kejap jer.. nanti kita sama-sama tgk baby kita kan.. baby yang selalu dok kodek-kodek usik ibu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink