Thursday, December 29, 2011

back

Lama tak on sini..
nak update.. citer dan gambar Bengkel kat Pulau Aman..
TAPI 
SKT kat HRMIS BELOM SIAPPP...tak siap gaji 2012 tak naik..gawat sehh..
SBPA tak sign lagi lah...
TAPI....
Adoiiii singgah jap rindu nak memblog he he...


Thursday, December 22, 2011

wordless thursday #1


(^_^)

ada ka wordless thursday ni?? he he biasa aaa tak dak kita adakan..
pic ni picasa grab dari FB Azam Komtar,  daku lepas gian dapat beraksi atas stage..
ha ha punyalah hyper aktif daku dibuatnya..
kelakaq tgk video persembahan kami..
kenangan..
Tahun 2011 banyak memberi ku kenangan manis apabila terlibat secara langsung ngan Inovasi..
Apa-apa yang berkait ngan inovasi buat daku tersenyum puass.. mcm dalam picasa di atas ler puas leh menari menyanyi... mcm lepas gian pun ada..setahun sekali maa..memang tahun ni ALL OUT aaaa show kan diri..
Bila dengar lagu menerjah awan .. confirm ku tersenyum syiok sendiri ha ha..

Syukur Alhamdullillah..



pusara Aqib

16 Dis yang lalu adalah hari ulangtahun kelahiran Aqib..
Dah 2 tahun anak ibu di sana..
seperti kebiaasaan nya pada setiap tahun menyambut ulangtahun kelahiran anak-anak confirm ibu lah yang paling excited dan ingat nak celebrate.. tapi buat Aqib special lain dari pada yang lain ibu tak pernah lupa pada kewujudan Aqib dalam rahim ibu..ibu bawak hadiah..Hanya bunga dan iringan doa dari kejauhan sahaja dapat ibu hadiahkan agar Aqib baik-baik di sana yer..


tenang hati ibu melewati pusara bersemadinya anak lelaki ibu..rupanya selain pantai, kawasan perkuburan juga tempat yang paling tenang pernah daku rasaii.. berada disana tidak rasa takut dan gerun tapi takut memikirkan dekat ngan mati, bukan apa tak cukup amalan banyak lagi nak kena TOP up ni ..berada di sini buat perasaan daku  tenang sesunyi dan aman sangat..








citer kakak


1st Anak dara daku...Nur Darwisyah Bt Redwan
tahun depan 2012, lagi 1 minggu lebih ja nak masuk 5 tahun la..
so kami dah decide nak kekalkan Wisya di tadika Fitrah Ehsan jelah malas nak pk cari tadika lain lagi sebab baru usia 5 tahun.. bila dah 6 tahun baru nak pk betoi-betoi tadika mana yang the best buat dia, 2 tahun di Tadika Fitrah Ehsan takut dia dah imun lak ngan seisi pembelajaran kan.. tahun 2012 biarlah Wisya belajar sembahyang, mendalami agama sebab ibu tahu di tadika Fitrah Ehsan bab agama memang 100% the best..cuma penggunaan bahasa English ja kureng sikit berbeza ngan Taska Bibi dulu..
Si kakak ni 3 tahun tak dak adik, perangai sekarang ni boleh tahan la dengki pada adik.. geram jugak di buatnya.. pandai ngajaq ibu dan babah, kena follow jer cakap dia.. PHD tu memang ada lah.. huh ibu ni bukan leh tahan sabaq sangat last kena cubit, tampaq jugakla si kakak..
kadang-kadang rasa kesian sangat bila ku marah-marah si kakak ni tapi kalau tak marah makin melampau, anak manja ni dah imun ngan babah..tak heran la ngan babah sebab babah sangat manjakan dia.. nak apa semua dapat sampai tahap dah pandai buang barang sebab nanti akan dapat baru.. bankrup la mcm ni.. kakak ni tak pandai jaga barang.. dalam otak dia nanti BELI LEN!!! huh...
Mcm ner nak wat babah bagi muka sesangat laa.. ngan ibu memang tak heran aaa kalau ibu pukul marah mesti ibu kena marah ngan babah..adoiiilaaa ..








Tentang Dhia...

Tentang Dhia..
Ini bukan n3 citer tv 3 jam 7.00 malam yer..Dhia With Zikir.. 
ini citer tentang Dhia Nur Adawiyah my 2nd dooter..
dah 9 bulan 2 minggu usia Dhia..
dah boleh berjalan menapak banyak dah, tak dak kenai erti give up, jatuh lalu bgn semula even tergolek kena kepala pun gagah bangun jalan..
So Dhia dah boleh berjalan dah sekarang ni, semakin cerdik aktif dan sangat manja..
gigi atas dah tumbuh 2 batang so gigi dah complete 4 batang 2 atas 2 bawah..
Pandai senyeh tengok kamera dah la ni.. adoiilaa menjadi mangsa kegeraman si kakak Nur Darwisyah pulak..Adik suka main ngan kakak.. pandai panggil kak..bah jer.. daa daa taaa taa mulut bising boleh tahan laa..tapi tak dengar lagi bunyi bubu bu aaaa...
Ikut geram bukan kakak jer ibu dan babah pun nek geram ngan Dhia ni.. yelah cerdik bukan main, suka senyum dan gelak ngekek ja bila main.. 









ujung tahun

Sekejap nya masa berlalu..
dah tiba angin-angin ujung tahun 2011..
mai dah rasa nak g bercutiiiii...
tiap-tiap ujung tahun mesti g bercutiii..
Cuti-cuti Malaysia....
Huhh penat pk nak g mana yer tahun ni.. bajet dalam 1/2 RM 1 K..
hmmm agenda ujung tahun adalah pergi bercuti untuk penghargaan buat diri, suami dan anak-anak daraku..


Mau pegiii mana ekkk??
En Somi bagi plan  tahun ni kita lepak tepi pantai sudahla...
G Pangkor o Lumut tido sana semalam ka berbequ abiss cerita.. hmm g sana leh shopping bendaa?? suka shopping perabiss duit ha ha ha...
kalau g Langkawi mesti bajet tinggi woooo.. Pn Yanti bagitau ramaiiii..nak pulak ujung tahun krismas welcome..

Daku nak g bercutii tapi tak tahu nak hala tuju ke mana daaaa...


Friday, December 16, 2011

2 tahun

16 Disember 2009- 16 Disember 2011
Ari khamis malam jumaat.. sama seperti tahun ini  dengan rasa rindu yang sama..sayu hati.. rindu yang mengigit seluruh ulu hati daku as Ibu kepada Arwah Mohd Raqib B. Redwan..
Genap usia 2 tahun Putera ibu yang sentiasa ibu rindui..ibu sayangi.. 
Syukur Alhamdullillah pagi ni kat opis ada wat bacaan yassin.. ibu tingat Aqib.. then ibu niat sampai kan hadiah ibu buat dak 2 tahun ni .. sesungguhnya naluri ibu kepada anak yang jauh sgt dimata tapi dekat sangat-sangat dihati ibu.. 
Rinduunyaaa... anak lelaki ibu..

Petang ni nak g ziarah kubur..dah lama ibu tak jengok rumah Aqib..






Thursday, December 15, 2011

16 Dis menjelma kembali

Esok 16 Disember 2011-Jumaat
menjelma kembali.. tarikh yang pasti tidak dapat ku lupakan 
sampai kapan pun..
Pada 16 Disember 2009-Jumaat jua daku selamat melahirkan putera namun Dunia bukan tempatnya..
Arwah berada di Taman Syurga Nursery ALLAH S.W.T yang tidak terbayang nikmat-Nya..
Mohd Raqib Putera kedua ku diberi nama..
Genap 2 tahun usianya di Sana.. selalu ku fikirkan bagaimana la keadaannya..dah lama ibu tak mimpi Arwah datang jumpa ibu, adakah ibu sudah ada "Penawar" nya...
Hanya surah Al-Fatihah dan Qulhu ja hadiah yang dapat ibu dan kakak hadiahkan buat beliau..
Sesungguhnya ibu tak pernah lupa akan kehadiran 9 bulan di alam rahim bersamanya..
Ibu rindu Aqib..
Rindu anak lelaki ibu yang pernah ibu lahirkan..


Al-Fatihah








Wednesday, December 14, 2011

buat daku tersenyum...

video

video
video


   Tahun 2011 Inovasi  yang membuatkan daku tersenyum...


Tuesday, December 13, 2011

Black, white n gold

Black, White n Gold...
tema Majlis Anugerah Inovasi JKMNPP 2011
13 Dis 2011 - Selasa
Paradise Sandy Beach Resort

Team SePeTen wat persembahan Koir dan Trio Choral Speaking..
Memang daku all out lah semalam lepas gian nyanyi atas pentas..
I like !!!
Gambar dan video dah upload masuk FB..
rasa kureng sebab tak banyak possing pun.. segan malu pun ada .. lagi satu sebab kamera opis tak bawak.. nak harap kamera orang malu.. harap my C7 abisss bateri pulak..so nempek kat kamera orang jelah..sib bek ada rakaman video ada jugak kenangan Majlis Inovasi 2011..
Daku semalam mengayakan blouse kaftan dark grey n kain hitam jer, baju tu jer yang ada..nak beli baru sayang Wett.. ada bawak tudung gold tapi segan lah..so pakai apa yang ada jelah.. 


jom kita layan picasa sepanjang majlis Hi Tea ni yer...
















Thursday, December 8, 2011

Akal

"Perilaku dan bahasa mencerminkan keperibadian dan tahap akal diri..."

Betoii dak??  so dah boleh nilai orang gitu macam ner kan kan..
Tengok gaya bahasa sudahla.. dok update status .. or komen guna perkataan entah apa-apa dalam FB..huh memalukan kaum sejenis ja..malu nak ngaku kawan  even sedara aaa...
Daku ANNOYING sangat-sangat lately ni.. yelah dalam FB pun dok gaduh-gaduh kuarkan bahasa entah apa-apa nampak sangat macam tak dak akal kan..medan FB tempat menjalinkan sillatulrahim, tempat bertanya khabar, berkongsi rasa, berita pendek kata yang BAIK-Baik sahaja ler. kalau ya pun nak sangat bergaduh dalam fb just "PM= PRIVATE MESEJ" hanya korang yang bermasalah ja tahu bukan tertempek kat Wall wat tontonan umum daaa.. Kot ya pun masuk sembang dalam group yang ada wat discuss kan.. .. minta pandangan ahli group sebab dalam group ni ramai yang sporting beb.. daku pun wat gini jugak if ada rasa yang tidak dapat di tahan daa..
Adoiii nyampah nyaaa bila pagi-pagi on FB  new feed dah sentap ngan status yang tidak enak wat santapan mata dan minda.. 
ALLAH bagi akal fikiran suh pk mana baik dan buruk..bukan pk mcm nak burukkan orang ja..

" HIASI PERIBADI. ..TINGKATKAN KUALITI DIRI..."



Wednesday, December 7, 2011

wordless wednesday #2


@_@ 


Hijau jer kan,,bestnyaa....

wordless wednesday #1....



Fuh setelah 2 hari ketiadaan internet di opiss
mati kutu jugakla daku dibuatnya..apapun TAK BOLEH!!..
So ari ni diaorang kata OK dah!!!
apalagi ON terusss laaa cuci mata dengar lagu Aisheteru...
buka jer tgk list update semua letak
Wordless Wednesday..apa dia ekk...mr google apa diaaa ni???
nak letak jugakla...he he padahal tak paham benda pun,,,
Rindu nak berblog aaaa...nak blogwalking sana-sini..
tengok geng mama hot bergathering la.
bila agaknya geng mama utara nak wat gitu ek..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink