Thursday, February 10, 2011

kisah panas hati ni...

Panasnya hati pagi ni... adoiii !!!!!
Bangun pagi rutin macam biasa siap Wisya one ke tadika..
then ari ni ada appoinment kat Pakar 1 Hospital Kulim, kena g awal ler sebab ari ni kerjaa maa, tak moo cuti nak habiskan sisa-sisa kerja sebelum nak cutii 90 hari itu dengan tenang..
Tepat jam 8.00 pagi dah sampai Hospital Kulim n register kat Klinik Pakar 1 then tengok ramai dah ibu-ibu senasib ngan aku ni haa (sakit buatan suami-kenyang 9 bulan wooo)..Depa lagi awal noh..hmm letak buku pink  then tunggu giliran dapat no 19 pulak ari ni.. ada 18 orang lagi awal dari ku..sempat tegur tanya akak tu dari Serdang jam 7.00 pagi dah tercegat di Unit Hasil, sib baik ler aku kerja gomen ada gl so tak kena ler beratur kat unit hasil tu bayar RM5, ramai wooo dok Q..
Dah dapat giliran, macam biasa rutin kena g test urine, timbang berat n tgk dah masuk 88 kg ler (alahai no ong tu!! ).. hmm check  tekanan darah pagi ni problem rendah sangat 88/49 , nurse suh relaks dulu 10 min then check semula baru ok sikit 108/69 may be terlalu rush pagi ni nak dapat no awal kot..next appoinment confirm kena apply leave ler kalau gini jawabnya...
Tengok jam dah nak masuk pukul 9 pagi, namun tak dak lagipun giliran nek.. perut dah lapar makan dululah tgk.. g cafe dulu..Nahh masuk-masuk cafe jer terpandang beberapa kumpulan doktor tengah makan dan berborak n sembang-sembang lagi.. aku dah mula kenal sekawan doktor dari unit sakit puan sebab sebulan sekali dok kena mai follow up ma..Patutla kat klinik tak start panggil lagipun, hmm pagi ni tak dak selera la pulak just lapik perut ngan kuih 3 jenis dan teh ais.. jam dah 9.25 pagi, hmm kena masuk klinik balik kot dah start panggil giliran.. hmm hampeh betoila.. dah pukul 9.35 pagi baru start panggil no 1, next 2.. huh aku no 19 oooo, jenuhla.. sib baik ada kawan-kawan kat fb.. shout out n reply fb ngan kak hana, sheila, . tunggu-tunggu punya tunggu tengok jam dah 10.30 pagi baru nek no 15, adoyaiii lengoh pinggang, bontot segala macam dah rasa ni.. hu hu sob sob.. hmm jam 10.45 pagi ting-ting nek my no 19.. apalagi meluru masuk ler bilik C, nah kena hadap Doktor india lelaki muda la pulak, tak bestt aaa.. nak tak nak kena jumpa jugak.. doktor tu just buka fail n baca result sample keputihan yang doktor ambik 2 minggu yang lepas n bagitau result ok, negative dari kulat or kuman. nothing to do for today, check perut or posisi baby ka apa pun tidak. just itu jer untuk penantian yang makan masa hampir 2 jam setengah ari ni...Panasnya hati dennn... baik tak payah, apsal tak leh call ker bagitau, jap g nak drive masuk kerja lagi ni kat Bukit Mertajam ma...tension nya aku!!
huh punyalah panas hati apakan daya kan dia doktor aku ni sapa ekk.. hmm dia bagi tarikh appoinment baru untuk scan pada 10/3/2011, then kena follow up kat kaunter balik.. pergi jer follow up tgk doktor tak sign buku la pulak n time slip pun tak sign.. tak pasal-pasal staff nurse baju biru tahan buku aku sebab doktor tak sign buku.. hmm kena masuk ngadap balik, pergi mana tak tau jenuh nurse dok call cari..adoyaiii jam dekat 11.00 pagi dah ni.. Bos tepon suh take over kes dia pulak jap g pukul 12.00 ma.. Panas!! Panass sungguhla.. nurse g jumpa Pakar 1 Dr Kamal yang pernah terima kes 2nd dulu n minta dia sign time slip jer..buku doktor kamal tak nak sign, hah jam 10.50 baru doktor india tu masuk balik selepas dapat call n meluatnyaaa aku nak tgk muka dia.. Adoiiiiii memang membara betoi la ari ni check up...
Dah la g check up sorang diri, tunggu sampai dekat 2 jam lebih last nak ambik result ja.. apapun tak check..huh sakit hati betoi.. Keja gomen check up or bersalin kat Hospital Kerajaan tak kena bayaq..Nasibla kalau mampu sesangat dah lama g check up kat private n bersalin sana.. namun apakan daya tak mampu lagi aaa, dok pk duit tu boleh save kot len or beli barang-barang baby sebab sakit sama ja cuma perhatian jer may be tak sama kan. tingat masa bersalin Wisya, beranak free tapi jahit kat Private chang terbang jugakla RM 480 jugak sebab jahitan hospital tak baper kemas or aku yang terlebih gasak kot kah kah. Time 2nd dah lebih berhati-hati ngan jahitan itu..  
Alhamdullillah selamat masuk pejabat jam 11.30 pagi ari ni.. kes nak datang interview pukul 12.00 so sempat cool sebentar ler ni..
Huh menyakitkan hati betoila, mula ler rasa gerram kat hubby aku ni yang langsung tak peduli bini g check up ke apa, lebih suka tidooq ja tgk pagi tadi dia cutii shift pun tak rasa nak temankan wife dier..hu hu tgk kat klinik tadi ramai suami yang datang menemankan bini mereka sampai tempat duduk untuk ibu ngandung full disebabkan depa dok duduk tak pk langsung ibu ngandung lain termasuk aku ler yang dok berdiri tunggu tempat kosong huk huk... mode sedih ler pulak..

mood ari ni: GRRRRRRRR!!!


2 ulasan anda:

Ieja said...

mmg geram jakan bila tunggu kat 2 jam alih2 jumpa doktor tak sampai 2o minit..cam ni la akibatnya kalau guna perkhidmatan gov....ieja selalu pi chek up sorang2 sbb malas nak ngadap muka wan yg mencuka bila kena tunggu lama2....huhuhu....

DiDie RedWan said...

memang pun ieja.. sakit hati oo, tunggu 2 jam oo masuk jumpa tak sampai 10 min ja.. samaa ngan Wan dd pun muka tak manis ler kalau kena tunggu lama-lama..nasib kiter la eja.. siap dok kondem gomen sampai dee pulak yang sakit hati..opis kami tak lah makan sesuka hati mcm doktor2 sana..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink