Sunday, March 27, 2011

shopping...24 day...

shopping..shopping..selalu pk bila leh kuar ni...
semalam hari ke 24.. hubby ajak g ronda-ronda..shopping barang dapur..
so semalam.. stroller kakak 4 tahun yang lalu dah siap basuh by babah..
so semalam ari ke 24 ibu dan baby Dhia dalam pantang telah melangkah keluar ke Giant, The Store Kulim dan ronda-ronda penang...waahhh bila pantang dok sendiri mcm ni ler sesuka hati ja leh keluar shopping.. sebelum tu g singgah kat kedai mak mertua ku untuk makan-makan.. sedapnya tengok ais.. char keow teow.. Daku hanya dapat makan nasi putih, ayam goreng dan  kuah sup.. adoii la siannya..
Bila dah keluar confirm la dahaga, tingin nak makan macam-macam tapi babah sangat la garang dan SAVE .. tak singgah pun makan kat mana-mana huk huk..
g The store cari bra nursing.. girdle nak bg push lik bumper yang jatuh ni..dapat ler 2 bra nursing yang cantek dan harga pun cantek..sampai babah terkejut ler time nak bayar ha ha selalu daku wat pojek shopping sendiri mana dia tau harga sebenar sehelai bra pun..rasa gerram ngan baju baby yang dilonggok, cantek bangat.. barang-barang baby, baju kakak yang santek.. tapi hubby control maa.. hmm ekonomi ku dikawal..tahan nafsu ja ni.. hubby kata beli yang penting dulu ler.. hmmm sob sob nanti ibu mai lain...
Si Baby Dhia bab jalan,ok ja..syiok leh duduk atas tangan..g giant kulim, bayar bil masuk giant shopping barang-barang dapur, pampers segala..susu kakak.. macam-macam jugakla..
Si kakak suh tolak stroller adik pun dok menelong lagi ler..risau takut adik tergolek ja ni...si Adik Dhia pun bila stroller jalan , senyum lena ja.. bila benti stroller mulalah nak bunyi rengek ek ek.. amboii suka berjalan rupanya dia..bila angkat masuk keta pun rengek ekk ekk nak jalan lagi lah tu..ari ni sebenarnya babah apply cuti nak g jom heboh ngan kawan dia, memandangkan hujan sangat lebat so terpaksa cancel then bawak ibu, baby dalam pantang meronda seberang jaya jer.. wahaa ibu pun dah lama tak kuar meronda..best la jugakla...
sejak dalam pantang, tak baper minat nak snap pic la..tak tau tak dak mood dan rasa bila snap macam tak dak sentuhan santek..so entry terkini tak dak picasa yang terkini ler..
body ibu masih kembang la.. bila pakai baju masih nampak mcm preggy 4 bulan lagi..huh g hunting jamu.. so terbeli jamu ratu dara pulak, padahal jamu mak dara pun belom sentuh lagi ni..sebab risau Jaundice baby ja ni.. babah selalu suh ibu makan jamu ja.. ibu pk demi adik ja ni..mcm ner ekk buntu toi la..tak tau la dah baper lost kg ni..rasa mcm tak baper nak susut lagi la..:(
balik umah sib baik la baby Dhia tak meragam..ok ja lena.. ibu pun letih..dahaga..tadi masa kat giant geram ja tgk coke, air epal,oren..kuaq dari Giant tgk pulak mc D..hmm sedap..tapi daku ada perjanjian ngan hubby daa..nak kurus tak leh makan fastfood..air gas..adoiii nyesal rasa kuar, teringin nak makan macam-macam laa.duduk rumah makan apa ja.. mata, hati tak sakit..dugaan toi nama dalam PANTANG ni kan..semua tak leh makan lagi..pas pantang pun ada gak yang tak leh makan.. agak-agak daku boleh ke tak ambik minum ais 2 tahun?? hmmm tunggu tgk mcm ner kan..


2 ulasan anda:

babylove said...

bia betol ni didie!!! 24 hari. berani yer?? huhuhuhu..

DiDie RedWan said...

nak wat mcm ner, hubby tak retii beli saya punya nursing braa.. amat memerlukan.. nursing pad sebab saya sedang lencun..mau tak mau saya dah kena suh drive.. apa nak wat kan..saya ada suami dan anak-anak saya saja.. saya tiada saudramaraa..hu hu..nak ngomel kat blog tak leh..sebab ada sedara follower..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink