Friday, January 21, 2011

lapaq Pulut

Bangun tidooo jer ari ni terus rasa lapar Durian aaaaa...terus shout out kat FB, n respon Pah kata dia nak makan pulut Durian..
Hmm pulut adalah my favorite, mengandung ke tak mengandung aku memang hantu makan durian n pulut...sama ja aku bedal..makan...alang-alang nanti tak leh makan daaa... 
Tak leh jadi, dah rasa tak sabar nak makan ni..siap2 mandi siap pakai baju semua ..
Hubby kerja malam, p bawak Tetona lak maknanya tak dak sayap ler nak g hunting bahan-bahan..
Tengok jam dah pukul 10 pagi.. tak balik-balik lagi..adoooiii dah tak sabar ni nak makan pulut ni.. hm selepas 10 minit sampai jugak hubby terus nek keta tak bg hubby masuk ler... 
jom hunting kat Market Kulim.. tak sabar dah ni..ada perangai cewwiii susah sikitlaa,,tak reti nak bersabar...
Beli beras pulut, kelapa, ikan-ikan kering n hunting durian..
Punya lah mahai durian sekarang ni, bukan musim kot..sekilo rm12 daa...
timbang-timbang dekat rm15 ler..hubby kata mahai ler sayang..jom p cari tempat lain..
tak dak ler..so aku wat muka kempunan, cuma tak leleh air liur jer ni..kalau tidak Tap..tap leleh he he..
Pejam mata beli jelah, tak larat nak cari daaa...jadi beli n bayooo rm 15 daa..
Sampai umah dengan penuh poyoo terus tuju dapur, basuh beras pulut n tanak jer.. ngan rice cooker mudah jer kalau nak tanak pulut ni.. kejap jer dah masak.. Nyoq @ kelapa bahagi 2 nak belender jadi santan n gaul garam untuk makan ngan ikan masin.. panas minyak n goreng ikan masin..
Taraaa kejap jer tak sampai sejam siap masak...
waaahaaa sekali gus dapat makan 2 menu ari ni...
PULUT DURIAN ++ PULUT NYOQ IKAN MASIN...

Puass rasanya dapat makan.. pluss Wisyah ler siap possed lagi makan pulut durian... ha ha.. siap load masuk pic dalam fb lagi .. ha haa... punyalah cewiii kan... sedap nya...dapat makan sebelum pas pantang ni, sebab nanti aku dah tak leh makan pulut wat jangka masa yang agak lama jugak.. haa ha kena ingat azam nak kurusss mesti kena kuaaat maa...
jom jemput makan...
V
V
Pulut Durian + Pulut Nyoq Ikan masin

Punya nikmat wisya one makan...

menikmati durian...

4 ulasan anda:

MRS. EZZAD said...

oblatkak...........
lapaqnya..tgk gmbr2 tu lg la terliur..:(

Ieja said...

sedapnya pulut duyan..nak kena cari gak ni.....dan2 rasa nak mkn....

DiDie RedWan said...

Salam alll

alaamak 2 buyong telah terliur maa... hmm kena mai umah dulu ler gini..kurier servis takut tak dan sampai jer..

DiDie RedWan said...

tertinggal perkataan mak buyong la.. adoyaii cepat sgt nak respon gini ler, hmm soryy dear,..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink