Tuesday, November 6, 2012

Keta save minyak..

Aduhaiii tak sampai sebulan lagi ni sejak dok p travel Persona ke  opis baru ni..
rasa $$$$ laju jer macam ayaq terjun dah ni..
semalam isi RM 20.00, drive dari rumah ke taska, tadika then laju jer g laluan simpang 4 keladi yang sentiasa jammed sangat tu..laluan Lunas > Jarak kuaq kot Lahaq Yoii n terus jer sampai Pongsu Seribu n lap masuk bawah fly over...
Balik pun sama laluan tapi sangat la sesak bila masuk Lunas ke Kulim jammed gila makan masa 40 min suda..tengok pagi ni tank minyak naik signal lampu kuning suda.. huaaa parah ler gini woooo..sebab kerja dok brek kot.. persona kalau drive long distance tanpa benti save minyak jgk laa..
Pagi ni nak tak nak ke jugakla singgah Mobil sebab nak kejaq point Mobil leh dapat minyak free, isi minyak RM 30.00 mula tu rasa nak kira total kilometer ingat jer last meter tapi naik-naik opis terlupa suda dah baper km ekk jarak dari Kulim ke Bertam guna laluan Jarak tu.. balik t set balik laaa...kita try laluan mana jarak paling dekat n save kann..
Fuhh parah weii kalau tiap-tiap pagi ku kena g bagi breakfast Persona kat Mobil tu...
Kulim  yang jammed macam biasa kat trafiic light  Taman Selasih,  simpang 4 Keladi tu
sempatlah daku nak update status FB, rasa macam perlu keta auto yang save minyak untuk 3 4 5 tahun yang datang ler...tak larat aaa tiap pagi dok singgah Mobil..
Mr hubby kata sayang belajar drive  keta kenari tapi tu diaaa aar manual lak, daku ni manja sesangat nak drive  keta Auto jer..adoiii laaa susah aaa..dok terpk macam nak cari viva ke kancil auto ker.. yelah start tahun depan gaji dah tinggal sikit ler sebab rumah dah start kena potong weiii..kalau leh save  kot lain lega sikit bahu yang nak tanggung kan..
Buntu gelong pk $$$ dah super ayaq terjun ...



2 ulasan anda:

PinkUmmi said...

keta nih memg save myk...

Didie Redwan said...

kan ummi.. susah ler travel ari minyak laju jer sgt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink