Friday, May 25, 2012

sabar mau ada

Wahh tajuk lain macam ja bunyi
sebab dah rasa tahap kesabaran diri dah mula menipis aaaa
Huh ari ni tahap kesabaran sikit ja lagi sampai level merah...
Ari ni minggu ke dua jumaat berturut-turut kena duty di kaunter..
dalam sebulan kerja sure da 2 atau 3 kali duty di kaunter secara bergilir-gilir ngan staff lain..
Rasa sangat-sangat stress la ari ni sebab
banyak sangat masalah-masalah kronik manusia  yang tidak kita jangka kan buat insan yang dipanggil klien jabatan kebajikan Masyarakat..
Manusia itu unik.. Masalah pula yang pelbagai. Ragam dan tingkahlaku jugak berlainan.. Dugaan ALLAH pada setiap insan tidak sama..
Yang Pasti ALLAH tahu setiap kemampuan Hamba-Nya kan....
Dah 5 tahun bergelar S di JKMM.. 5 tahun rasanya macam dalam tempoh berlajar menghadapi  menepis segala ragam manusia tetapi ari ni didatangi masalah yang  huh tidak tergambar rasanya stress sebab rasa nak sangat tolong settel tapi tak boleh.....apabila berdepan dengan manusia yang unik..

Ya ALLAH ku bermohon.. Kuatkan Iman ku.. Tetapkan lah kesabaran ku di level hijau yang sentiasa tenang.. 



2 ulasan anda:

Farah Shamsudin said...

Itula kak. bila bekerja dengan masyarakat ni, sabar tu penting walaupun thp kesabaran tu dah hampir ke line kronik.

Didie Redwan said...

huk huk Farah .. tahap kesabaran akak semakin nipis ja rasa ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink