Wednesday, May 2, 2012

Diet ! Diet!

Diet ! Diet ! adoiii
dah lama dok berazam nak kurus selepas bersalin dak Dhia.. tapi azam tinggal azam aaa
Tension toii laaa badan rasa makin nek dari 69kg after bersalin 1 tahun yang lalu n  la ni dah cecah 74 kg terkini aaaa...
sib bek Dd ni tinggi jaa kalau tak dah nampak rendang berbuah lebat aaa Dd ni...
bila nak start diet diet balik ni??
dulu pas pantang ok ja kokak sup sayur.. makan sayur.. la ni??
alasan tak makan nasi getaq lutut..tapi memang betoii pun, gena tuuu??
Tips-tips konon nak kurus dok kumpul banyak la jugak.. tapi MALAS toii aaaa...
selalu tanya orang Dd ni gemuk tak..jawapan depa hmm Dd ni tinggi ok aaaa.. atoiii jawapan tidak kena pada soalan la pulak..abis sangat kata Dd ni besaq.. BESAQ! hmm asume gumuk la tu ...
macam kes semalam..nak beli baju, sales girl awal-awal lagi dah cakap size besar tak dak aaa kak bila pegang waka waka dress ni..yang ada semua size 36,38 dan 40 ja.. Awat Dd ni besaq sangat kah?? hmm depa bg suh try size 44 yang pesyen lain n besaq kedabak weiii. last minta gak dress tu nak try size 40 jer yer... sib baik muat dan elok-elok terletak ja di badan, tidakla ketat mcm sarung nangka n macam body blouse. dan terus beli n pakai siap tanda protess Akak tak lah besaq sangat aaaa!!.. bila rasa syiok pakai waka waka dress ni timbul lik keinginan nak diet..diet n kurus balik aaa... 
"Ohhh Didie santek kan tengok orang kurus tinggi ni..pakai apa pun cantek he he ".. 
Sajoo wat ayat penyedap kan azam di hati..ngee harap-harap boleh la jalan yer..
semalam nak start dah diet, tapi en hubby kata reward sekali sekala dapat bako bako ikan bakaq hmm hampeh 2 pinggan setengah jugak ku hantam woiii...
Ari ni?? hmm pagi-pagi dah hantam makan ketupat En Pilot Khairul bawak n nasi goreng kak As tapau..mcm ner ni?? Ari ni cancel lagi diet ku tak moo nasi..Boleh pulak Tengahari kokak tempeyek nak jer sampai malam aaa..boleh ker tidak?? tunggu tengok aaaa...sampai bila kan kan... 



4 ulasan anda:

FARAH deeb said...

Hahaha... yelahkan... bile tingat taim kuruih itu bersemangat nak diet tp bile nampak makanan terlupa sokmo akaka.. camno tuh?
My latest Entry :)
The Beginning of the new

Didie Redwan said...

yelah Farah kan kan.. pk time kurus dulu semangat gilaa naik mencanang-canang tingginya.. last dihidangkan dengan makanan.. dushummm jatuh merudum he he... sian kita ni kan..thank farah.. jom kita kurus..

Farah Shamsudin said...

waaahh.. on diet? sy ni takde nak diet2 kak oii.. napsu makan macam dah ilang.. deria rasaku ini takde..:(

Didie Redwan said...

Farah.. kak pun baru mai lik semangat nak diet bagai ni. yelah badan akak rasa macam dah nek aaa.. hmm syiok tengok orang kurus macam-macam leh pakai dear..jelesss toiii akak ngan orang kurus la ni.. hmm harap tak moo lah hangat-hangat taik ayam aaa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink