Friday, April 15, 2011

my target

Hari ni adalah hari terakhir tempoh berpantang..
nebess  sangat rasa bila dah sampai 44 ari ni..ari len sangat biasa buat diri ku..
ari ni mcm ari luar biasa jer.. harap-harap semua ok..dipermudahkan segalanya buat diriku...
hmm syukor Dhia sihat, result darah,urine..semua normal..hati ok..tiroid ok..so far tak dak apa yang membimbangkan lagi hati ibu ni.. so kini tibalah masa untuk ibu pk kan untuk diri ibu pulak yer..sepanjang tempoh berpantang ni..Dhia ada jaundice so sebarang jamu bersalin,ubat panas-panas, halia, lada semua tak ambik..tak makan sebab pk nak nyusu Dhia, rezeki dan hak anak kan..so berat ni macam slow jugakla nak susut..
Rasa bonus jgk sebab full bf jer ni.. so ibu dah tergedik-gedik dah ni nak mamam Pil Jamu Mak dara, tadi timbang berat terkini ialah 75kg..tu dalam tak makan jamu apa lagi tu...he he..full bf..
last rekod after bersalin adalah 78.5kg.. target ibu nak capai 65kg untuk ketinggian daku...kalau la dapat maknanya BMI ibu normal dan sihat...kalau lebih 65kg BMI gemuk.. oooh nooo...
Rewind buku merah mula pregnant kan Wisya ialah 63.5kg jer..makna nya dulu lagi kurus siot..soooo nekad kali ni nak jugak 65kg ke bawah...
ikut petua kena simpan semua rekod ni.. tapi terlupa la pulak nak ingat tarikh bila last timbang daa...wat motivasi diri sendiri...

so start ari ni..daku nekad sudah...nak kembalikan zaman kegemilangan ku yang lansing ngeh ngeh...azam membara jgn teguk ais sudahler...


-----------------------------------------------
BMI < 25 
TINGGI 164 cm..

last berat masa pregnant Dhia >> 89kg....
pas bersalin Dhia>> 80 kg...
4/4/2011 sebulan check up >> 78.5 kg...
14/4/2011>> 75kg..
??

V
V
V
V
V
V
V
V 
65 KG KE BAWAH 

2 ulasan anda:

mamaqaireen said...

InsyaAllah boleh..fully bf n jgn minum ais utk elak perut buncit..heheee

DiDie RedWan said...

thank dilla..bg semangat terus-menerus kat Didie.. muaaah,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink