Tuesday, January 12, 2010

The End My Story Of Feeling


The End Of My Feeling.........

Berakhir sudah kisah kehilanganku yang ingin ku kongsikan di blog ini...(mentang-mentangla dah ada tempat nak berkarya katakan)...Selagi nafas belum terhenti, selagi nyawa masih di badan, selagi mata belum terpejam, hidup mesti diteruskan walaupun suka dan duka mendatang  kerana aku masih ada RedWan, suamiku yang penyabar menghadapi kerenah giler-gilerku sepanjang tempoh berpantang ni, dan aku masih ada puteri kesayanganku yang pertama, Nur Darwisyah yang cerdik, comey dan sentiasa tersenyum, senyumannya memang penyejuk hatiku, pengubat segala laraku...

Buat "Adik" Raqib yang jauh di mata tapi dekat sangat di hati ibu, ibu tahu dikau berbahagia di sana, ibu rasa lega sangat bila tahu Raqib dijanjikan hidup yang sempurna,  mulia disisi ALLAH S.W.T  kerna ibu tidak tahu lagi  jika Raqib ada di dunia belum tentu lagi untung nasibmu di sini memandangkan keadaan dunia sekarang....Ibu redha pemergianmu kerana inilah ketentuan Illahi yang tidak mampu ibu tolak...Ibu juga harus bersih dan suci untuk berjumpa denganmu..

Ku rasa "kehilanganku ini" tidaklah seberat mana yang ditanggung oleh ibubapa Sharlinie yang sampai sekarang tidak tahu dimana kah anak mereka? apakah nasib anak mereka? Bahagia atau sengsaranya Sharlinie?
Selami hati ibu bapa Nurin,kehilangan anak dan setelah anak mereka dibunuh dengan kejam...
Hati ibu dan bapa kehilangan anak lemas dalam sekelip mata..
Ya Allah..Tak sanggup ku hadapi jika ini lah yang terjadi kepadaku......
Kalau anak kita demam, sakit dah gundah gulana dibuatnya.inikah hilang tanpa diketemui..
Ku harus bersyukur kerana kasih dan sayangku terhadap Raqib masih belum bercambah dan hanya sempat bercakap dan merasa gerakan di dalam rahimku sahaja..
Jika aku merasa diri ini amat malang, maka ramai lagi insan-insan di luar sana yang lebih hebat dugaan ditanggung oleh mereka...
Menjaga anak cacat,terlantar, wayar sana sini.(keja kebajikan katakan..)
Masya Allah..

"Ya Allah, Dikau tidak akan menguji hambamu jika dugaan mu itu diluar kemampuan hambamu menanggungnya"...
Allah Maha Besar lagi mengetahui kemampuan hambamu menanggungnya...
Sesungguhnya ku bersyukur dan redha di atas apa jua yang telah berlaku...Amin...

--->Hidup mesti diteruskan<-----

Berakhir sudah kesedihan..apa yang penting Bersihkan diri, sucikan diri seboleh-bolehnya dan didik anak-anak yang hidup di dunia agar dia selamat, terjamin di dunia dan akhirat..Amin1 ulasan anda:

Mr. Bambino said...

didie, mr bam sedih, menitis air mata ni

byk2 sabar ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink