Friday, May 20, 2011

1st open bf restoran

1st time trial to open bf public...
alkisahnya gini, masa ni nak g jejalan kat tasik Taiping jumaat yang lepas-lepas..
seperti biasa kalau nak bawak My Dhia mesti upah dia dulu dalam kereta bagi full betoi-betoi then baru kitaorang akan keluar, Dhia lena kekenyangan dalam stroller dia..
hmm memandangkan tgk anak kekenyangan begitu, hati ranggi si ibu tingin nak kayuh padle swan kat tasik Taiping ngan sepupu, Iera, my hubby nek lagi satu paddle ngan anak dara dia; Wisya one..




Dhia my MIL tolong jagakan, seronok punya seronok kayuh sampai ke tengah tasik My MIL call bagitau baby nangis terkejut dan mcm nak nenen jer.. huh puas kayuh woo nak ke tebing..rugik-rugi rm 10 tu.. takkan nak biar Dhia kiyau selop pulak kan.. sampai jer tgk muka dah nek merah macam nak ngamuk jer.. keta park jauh, kat tasik tu tak dak port nak bf.. so dalam beg baby ada bekal selendang pakai masa raya 10 tahun yang lalu, lama giler selendang ni ngan daku.. saja spare kot kena open bf kan, actually ari tu tingin sangat nak beli nursing poncho, tapi en somi membebel bagai nak pekak tinga kata membazir ler, tak guna sangat ler dah la harga pun rm39.90 dekat
rm 40, nasibla kan my hubby yang lokek sebab tak support bf ni. So apalagi ambik selendang tu terus lilit then open restoran la kat Dhia yang sedang kiyau..En somi memang marah kalau bf open ni tapi memandangkan anak kiyau, pakai selendang tu pun tak nampak sgt so dia tolong cover2 perbetoikan selendang takut ternampak cik B daku..siap perli balik kata "hmm dari perabih duit beli poncho tu, selendang pun ok dah ni..sabar jelah :(
Sempat suh en somi snap pic ni semata-mata nak wat n3 ni, dah lama nak update tapi masa non adooo kan...ok tak 1st trial open bf restaurant nii??

1st trial open bf restaurant ni... ^_^
Selepas 1st trial ni tak pernah lagi lah dah wat open bf sebab sebelum turun dari kereta mesti kenyangkan Dhia dulu, kalau lepak lama-lama kat kedai mak mertua daku n Dhia sure akan g main menyorok kat dapur or sudut sembahyang dalam kedai tu, sebab tahu hubby tak suka open bf ni, hanya isteri yang akan memahami suaminya ..hmm tapi suami ku.. demi anak.daku akan cuba bf selama yang boleh, Insyaallah semoga niat daku seorang ibu dipermudahkan-Nya.. 
Setiap ibu inginkan "HANYA yang terbaik buat anak-anaknya kan" dah jadi ibu ni lain sangat rasa.. daku sebenarnya seorang anak yang haus dan dahagakan kasih sayang keluarga bahagia. Ku tak pernah rasa kasih sayang sebuah keluarga..tapi ku redha hanya ALLAH ja tahu setiap urusan-Nya..Bila dah ada keluarga, anak sendiri ni, ku jadi tamak..nak bagi, sediakan semua yang terbaik untuk anak-anak ku..Harap en somi akan memahami hati dan naluri wanita ini..

Hanya padamu  Ya ALLAH ku bermohon..
Semoga Allah tidak membutakan mata hatiku dengan semua limpahan rezeki ini.. Dan tolong jangan jadikan aku hamba YANG TAK TAU BERSYUKUR.. YA ALLAH....

Amin

2 ulasan anda:

Farah Shamsudin said...

sememangnya setiap ibu nak yang terbaik untukk anaknyaa..:)

DiDie RedWan said...

thank farah..
tapi ada jugak hati ibu yang kering pada anaknya..mcm akak ni, emak kandung kak tinggal kami 6 beradik tanpa menoleh belakang dah.. huk huk sengsara idup ngan mak tiri..abis berselerak kakak,abang adik.. last tinggal sebatang kara..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink